Entsafter Recepten

RODE BIET SAP
- Appel - 1 middelgrote
- Rode biet - 1 stuk
- Wortelen - 8 middelgrote
- Selderij - 1 groot stuk
- Spinazie - 3 kopjes
Verwerk alle ingrediënten in je Optimum 400 sapcentrifuge, schud of roer daarna en serveer het sap.
Sapcentrifuge recepten - http://juicerecipes.com/recipes/beet-nik-79

"CREAMSICLE"
- Appels - 2 middelgrote
- Selderij - 2 grote
- Peren - 2 middelgrote
- Zoete aardappel - 1 stuk, ca. 10 cm lang
Verwerk alle ingrediënten in je Optimum 400 sapcentrifuge, schud of roer daarna en serveer het sap.
Sapcentrifuge recepten - http://juicerecipes.com/recipes/creamsicle-86

VERSE RODE BIET, WORTEL, APPEL & GEMBER SAP
- 2 kleine rauwe biologische rode bieten of 1 grote rode biet, in vieren gesneden
- 5-6 biologische wortelen
- 2 kleine biologische appels - ontpit, klein gesneden zodat ze in de Optimum 400 sapcentrifuge passen
- 2,5cm stuk verse gember
- Optioneel - 1/2 citroen
Zet de Optimum 400 sapcentrifuge aan. Doe alle ingrediënten tegelijk erin. Vul het verse sap in een glas en geniet ervan.

GROENE GOEDHEID SAP
- 2 stengels selderij
- 1/2 komkommer
- 3-5 grote stukken boerenkool
- een handvol peterselie
- een paar venkelknollen of venkelstengels
- een handvol spinaziebladeren
- 1/4c bronwater
Pers de groenten door uw Optimum 400 sapcentrifuge en giet aan het einde 1/4c bronwater erbij om de rest van het fruitsap te winnen. Giet alles in een glas en serveer het sap.
http://www.superfoods-for-superhealth.com/juicing-recipes.html

GEKRUIDE APPELSAP
- 2L (8 kopjes) appelsap
- 2 x 7cm kaneelstokjes, licht gekneusd
- 6 hele kruidnagels
- 4 reepjes sinaasappelschil
- 4 reepjes citroenschil
- 2 Granny Smith-appels, geschild, ontpit, dun gesneden + ijsblokjes om te serveren

APPEL- EN AARDBEIENSAP
- 1 grote rode appel
- 250g (1 mandje) aardbeien
- IJsblokjes
- 1 grote halve, rode, ontpitte appel. Snijd elke helft in 4 parten.
Was de 250g (1 mandje) aardbeien en verwijder het kroontje (de blaadjes). Verwerk het fruit in een Optimum 400 sapcentrifuge. Giet het sap over ijsblokjes in een serveerglas en serveer direct.
http://www.taste.com.au/recipes/12807/apple+and+strawberry+juice

GROEN SAP RECEPT
- 1 bos rucola
- 1 bos koriander
- 1 bos peterselie
- 1 komkommer
- 1x 7,6 cm gemberwortel
- 3 Habanero's
- 2 appels
- 1 geschild citroen
Dit is de populaire citroen-gember groene sapexplosie ontworpen door Lou Corona, een holistische gezondheidscoach en sapguru.
Dit is een geweldige sapmix voor elke vorm van verstopping of slijmziekte en is een uitstekende sap om het immuunsysteem te versterken als je merkt dat je ziek wordt.
Het is pittig en prikkelt de zintuigen, dus wees voorzichtig als je gevoelig bent voor pittig eten.
http://www.superfoods-for-superhealth.com/juicing-recipes.html
ECHINACEA EN GROENTESAP
- 1 Echinacea theezakje
- 80ml (1/3 kopje) kokend water
- 2 grote wortels, geschild, in stukjes
- 1 rode paprika, gehalveerd, ontpit, in dikke plakken gesneden
- 1 limoen, geschild
- IJsblokjes (optioneel), om te serveren
"Doe het theezakje in een kleine hittebestendige kom en giet er kokend water over. Laat het 10 minuten trekken. Verwerk ondertussen de wortels, paprika en limoen met de Optimum 400 sapcentrifuge. Giet alles in een kleine kan. Knijp alle vloeistof uit het theezakje. Giet de thee in de kan. Voeg ijsblokjes toe en roer om alles te mengen. Schenk het drankje in glazen om te serveren."
http://www.taste.com.au/recipes/2640/echinacea+and+vegetable+juice
HUID REINIGINGSSAP
- 2 wortels, ongeschild, uiteinden verwijderd
- 1 kleine rode paprika, gehalveerd, ontpit
- 1 kleine appel, gehalveerd, ontpit
- IJsblokjes, om te serveren
Snijd de wortels, paprika en appels in kleine stukjes. Gebruik de Optimum 400 sapcentrifuge om de wortels, paprika en appel afzonderlijk te verwerken. Giet alles in een serveerglas en roer tot alles goed gemengd is. Voeg ijs toe en serveer direct.
http://www.taste.com.au/recipes/2414/skin+cleansing+juice
ONTGIFTINGS ONDERSTEUNEND SAP
- 4 grote wortels, ongeschild, uiteinden verwijderd
- 4 selderijstengels, met bladeren, gewassen
- 1/2 rode biet, gewassen
- 6 bosjes verse continentale peterselie
- 4mm stuk verse gember, gewassen, ongeschild
- IJsblokjes om te serveren
Snijd de groenten in grote stukken. Gebruik een Optimum 400 sapcentrifuge om de wortels, selderij, rode biet, peterselie en gember te verwerken. Giet alles in een kan en verdeel over glazen. Serveer het sap met ijs indien gewenst.
http://www.taste.com.au/recipes/2574/detox+support+juice
APPEL, PEER EN SPINAZIE SAP
Uitrusting- Optimum 400 sapcentrifuge
- 3 grote Packham peren, in vieren
- 3 grote Granny Smith appels, in vieren
- 100g babyspinazie
- 5 verse bosjes munt
- IJsblokjes en munt takje om te serveren.
Plaats een grote kan onder het Optimum 9400 sapcentrifuge-eindstuk. Pers de peren, appels, spinazie en munt. Roer om alles te mengen. Verdeel ijsblokjes over de gekoelde glazen en giet dan het sap erin. Serveer met munt.
http://www.taste.com.au/recipes/24968/apple+pear+and+spinach+juice
APPEL, BROCCOLI EN CITROENSAP
- 4 grote Granny Smith-appels, ongeschild, ontpit, in stukjes
- 1 beker (85g) broccoliroosjes
- 1 citroen, schil en vel verwijderd
Plaats een kan onder het uiteinde van de Optimum 400. Pers de appels, broccoli en citroen. Roer door zodat alles mengt. Giet het sap in gekoelde glazen. Serveer.
http://www.taste.com.au/recipes/25760/apple+broccoli+and+lemon+juice
APPEL, PEER EN SPINAZIE SAP
Uitrusting
Je hebt een Optimum 400 sapcentrifuge nodig.
Ingrediënten
- 3 grote Packham peren, in vieren
- 3 grote Granny Smith appels, in vieren
- 100g babyspinazie
- 5 verse munt takjes
- IJsblokjes en munt takjes om te serveren
Plaats een grote kan onder de sapuitloop van de Optimum 400. Pers de peren, appels, spinazie en munt. Roer door zodat alles mengt. Verdeel ijsblokjes. Giet het sap in gekoelde glazen en garneer het perensapmengsel met munt.
http://www.taste.com.au/recipes/24968/apple+pear+and+spinach+juice

SINAASAPPEL, VANILLE EN AARDBEI SAP
- 5 sinaasappels, geschild
- 250g aardbeien
- Sap van 1/2 citroen
- 1 theelepel vanille-extract
Verwerk de sinaasappels en aardbeien met de Optimum 400 sapcentrifuge en giet alles daarna in een kan. Roer alles goed door zodat het mengt.
http://www.taste.com.au/recipes/30833/orange+vanilla+and+strawberry+juice

ANANAS, HONINGMELOEN & PAPAYA SAP
- 1 ananas, geschild, gehalveerd, verkleind
- 1 honingmeloen, gehalveerd, ontpit, geschild, verkleind
- 1 papaja, gehalveerd, ontpit, geschild, in stukjes
Gebruik de Optimum 400 om de ananas, honingmeloen en papaja te verwerken. Giet alles in een grote kan en roer door. Serveer het sap direct.
http://www.taste.com.au/recipes/12882/pineapple+rockmelon+pawpaw+juice

APPEL, SPINAZIE EN MUNT SAP
- 5 groene appels
- 4 selderijstengels
- 100 g baby spinazieblaadjes
- 2 kopjes muntblaadjes
- 1 limoen, geschild
Verwerk alle ingrediënten met de Optimum 400 sapcentrifuge en giet alles daarna in een kan om te serveren.
http://www.taste.com.au/recipes/30835/apple+spinach+and+mint+juice

GROENE LIMONADE
- 1 komkommer
- 2 middelgrote appels
- 1 bos boerenkool
- een paar handvol spinazie
- 1 citroen
Verwerk alle ingrediënten met uw Optimum 400 sapcentrifuge en geniet van het sap!
http://figgyandsprout.com/my-three-day-juice-cleanse/#sthash.LjjlD8Df.dpuf

SELDERIJ, APPEL EN GEMBER SAP
- 6 stengels selderij, ingekort
- 6 Granny Smith appels, gehalveerd, elke helft in partjes gesneden
- 5 cm stuk verse gember, geschild, in stukjes gesneden
Gebruik de Optimum 400 om de selderij, appels en gember te verwerken. Giet alles in een kan en roer goed door. Serveer het sap direct.
http://www.taste.com.au/recipes/12877/celery+apple+and+ginger+juice

"HEART BEET"
- 1 rode biet
- 2 appels
- 1 Peer
- dunne gemberplakjes
- Sap van 1/2 citroen
Verwerk alle ingrediënten met uw Optimum 400 en drink het sap direct.
http://figgyandsprout.com/my-three-day-juice-cleanse/#sthash.LjjlD8Df.dpuf

WORTEL, RODE BIET, APPEL EN SELDERIJ SAP
- 2 wortels
- 1 kleine rode biet
- 2 appels
- 1 stengel bleekselderij
- 2 sinaasappels, geschild
- 1 cm gemberplakje
Doe de koele ingrediënten in de sapcentrifuge.
Giet daarna het sap over crushed ijs en serveer direct.
http://www.taste.com.au/recipes/16453/carrot+beetroot+apple+and+celery+juice

WORTEL & CITROEN
- 4-5 wortels
- 1 citroen, geschild
- Doe alles in de sapcentrifuge en drink het sap direct.

OPSTAAN EN STRALEN SAP
- 142-170g baby spinazieblaadjes, afgespoeld
- 2 appels, gehalveerd en ontpit
- 2 middelgrote wortels, gewassen
- 2 stengels selderij
- 1/2 grote citroen
- een 5 cm grote gember, geschild
- IJs
Doe de spinazie, appels, wortels, selderij, citroensap en gember in uw Optimum 400 sapcentrifuge volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het sap in 2 met ijs gevulde glazen en serveer.

WORTEL, RODE BIET EN GEMBER SAP
- 5 grote wortels, ongeschild, grof gehakt
- 160 rode biet, grof gehakt, ongeschild, in vieren
- 3cm stuk verse gember
Plaats een kan onder het uiteinde van de Optimum 400 sapcentrifuge. Pers de wortels, de rode biet en de gember. Roer om alles te mengen. Giet het sap in gekoelde glazen en serveer.
http://www.taste.com.au/recipes/25759/carrot+beetroot+and+ginger+juice

KOMKOMMER VENKEL
- een stuk venkel
- 1 citroen, geschild
- 1 stengel bleekselderij
- een paar stengels bok choy
Doe alles in de sapcentrifuge en drink het sap dan meteen.
http://figgyandsprout.com/my-three-day-juice-cleanse/#sthash.LjjlD8Df.dpuf

DAGELIJKSE ENERGIEBOOST
- 4 wortels, uiteinden afgesneden
- 4 stengels bleekselderij, uiteinden afgesneden
- een kleine handvol peterselie, pers ook de stelen uit
- 1 kleine courgette, uiteinden afgesneden
- 1/2 kleine biet, uiteinden afgesneden
- 1,3cm stuk verse gember
- 1 1/4 citroen, geschild
- Verwerk alles met de Optimum 400 sapcentrifuge en drink het sap meteen!
http://thegreciangarden.com/2011/03/24/spring-cleanse-juice-fasting-recipes/

KINDER GROENTEN SPECIAL
- 1 kleine rode biet
- 2 Golden Delicious appels
- "1/4 kleine Ananas"
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kleine handvol spinazie
- 2,5 cm komkommerschijf
Het kan niet eenvoudiger; pers al uw ingrediënten met de Optimum 400 sapcentrifuge en giet het sap over ijs. De appels en ananas geven het sap een zoete, fruitige smaak die kinderen zullen waarderen, terwijl de rode biet de aantrekkelijke rode kleur levert.

GRAPEFRUIT GROENTE LIMOE SAP
- 1 roze grapefruit, geschild, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, gehakt
- 1 rode paprika, ontpit, steel verwijderd
- 1/2 limoen, schil verwijderd
- Doe alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
- Geeft 700-770ml sap.
- Serveer op ijs!
http://www.sugarfreemom.com/recipes/grapefruit-veggie-lime-juice-no-sugar-added/

MUNT, APPEL & PEREN SAP
- 4 rode appels
- 4 peren
- 1 komkommer
- 1 kopje verse muntblaadjes
Doe alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge en zie hoe de heerlijkheid eruit stroomt. Mijn enige aanbeveling is om de muntblaadjes samen met de andere ingrediënten te persen, omdat u zo meer muntsap zult krijgen.

WORTELEN, APPEL, AARDBEI & GEMBER SAP
- 3 middelgrote tot grote wortels
- 2 rode appels (deze zijn zoeter dan groene)
- 1 kop aardbeien
- 1 stuk gember
Doe alle ingrediënten in de Optimum 400 sapcentrifuge en zie hoe de heerlijke sap eruit stroomt!

DODELIJKE KOOL SAP
- 1 grote Engelse komkommer, geschild
- 1/2 van een middelgrote rode kool
- 1-2 D’Anjou peren
- 2 citroenen
- 2,5cm stuk gember
Was de ingrediënten, snijd ze in stukken die geschikt zijn om uit te persen en doe ze allemaal tegelijk in de sapcentrifuge. Giet het sap in een luchtdichte container of geniet er meteen van! Wacht niet langer dan 48 uur om van deze verse sap te genieten!

KIWI-, APPEL- EN MUNT SAP
- 4 grote kiwi's
- 1 appel
- 20g verse takjes munt
Schil de kiwi's, snijd ze in vieren en pers ze uit. Snijd de appels in vieren en pers ze uit, en tot slot pers je het muntbosje uit. Meng de sappen. Koel dit en serveer het in korte glazen met een paar ijsblokjes, als je wilt.
http://www.channel4.com/4food/recipes/drinks/juices/kiwi-apple-and-mint-juice-recipe

SCHUIMIGE RODE FRUITSHAKE
- 125g aalbessen, stelen verwijderd, een paar extra voor decoratie
- 200g aardbeien, groen verwijderd
- 250 Alpro Soja melkvrije yoghurtvervanger
- 300ml Alpro Soja melkvrije melkvervanger
- Sap van 1/2 citroen, voor de smaak
- 2 theelepels heldere honing, voor de smaak
Doe het fruit, de sojayoghurt en een beetje sojamelk in de blender en mix. Schenk alles in 4 gekoelde glazen. Mix de resterende sojamelk met het citroensap, voor de smaak, en honing, om te zoeten, en schenk dit bovenop elk glas. Roer door en garneer de glazen met aalbessen.
http://www.channel4.com/4food/recipes/drinks/juices/frothy-red-fruit-shake-recipe

PITTIG TOMATEN- EN SELDERIJSAP
- 6 zeer rijpe tomaten, ongeveer 600g
- 2 grote selderijstengels, plus extra bladstengels om te serveren (optioneel)
- Worcestershire saus
- Tabasco saus
- Selderijzout
Snijd de tomaten en selderij in grove stukken en pers alles uit. Voeg de sauzen naar smaak toe, roer goed door en giet alles in een kan. Schenk het sap in met ijs gevulde glazen en voeg bovenop wat selderijzout toe. Als je wilt, kun je een selderijstengel toevoegen om mee te roeren.
http://www.channel4.com/4food/recipes/drinks/juices/spicy-tomato-and-celery-juice-recipe

REGENBOOG GROENTESAP
- 1-2 rode paprika's, ontpit en in stukjes
- 4 tomaten, in plakjes
- 3 middelgrote wortelen, geschild en in plakjes
- 2 Romeinse sla
- 1 bos selderij
- een grote handvol peterselie
- een grote handvol koriander
- 1 Engelse komkommer, geschild en in stukjes
- 2 citroenen, geschild
- 2,5 cm gemberwortel
Pers alle groenten. Roer de sap goed door. Drink de sap zo snel mogelijk en wacht niet langer dan 48 uur! Simpel, simpel, genieten! :)
http://soletshangout.com/rainbow-veggie-juice-juice-of-the-week/

VAMPIER GENOT
- 2 rode bieten
- 1 komkommer limoen, geschild, naar smaak
- Doe alle ingrediënten in de Optimum 400 sapcentrifuge!

WORTEL-SINAASAPPELSAP
- 1 middelgrote gele tomaat, in partjes gesneden
- 1 middelgrote sinaasappel, geschild en in vieren
- 1 middelgrote appel, in acht stukken gesneden
- 4 grote wortels, geschild
- IJsblokjes (optioneel)
Verwerk de groenten en het fruit met de Optimum 400 sapcentrifuge volgens de gebruiksaanwijzing.
Vul 2 glazen met ijs, giet de sap in de glazen en serveer direct.

CANTALOUPE-MELOEN GEMBER
- 1 cantaloupe-meloen
- 1-2 eetlepels rauwe gember
Was de cantaloupe-meloen goed en snijd deze dan in stukken.
Snijd de buitenste schil eraf.
U kunt de meloen met of zonder pitten persen. Ik heb het met de pitten geperst en vond het heerlijk. De sap is zonder pitten iets zoeter.
Pers ook de gember en serveer
Serveer het gemengde sap gekoeld.
http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/02/diet-juices-cantaloupe-ginger-cucumber.html

KOMKOMMER MUNT CITROEN
- 1 grote komkommer
- biologisch, niet-gewasemd voorkeursproduct
- een handvol verse muntblaadjes
- 1/2 citroen
- Pers de komkommer met schil en
- pers dan ook de munt uit.
- Voeg het sap van 1/2 citroen toe en roer.
Koel het sap en serveer het over kokoswater, ijsblokjes of puur.
Garneer het sap met verse muntblaadjes en een stuk komkommer.
Optioneel: Roer er een snufje zeezout door.
http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/02/diet-juices-cantaloupe-ginger-cucumber.html

PITTIG JICAMA PEER WORTEL SAP
- 3/4 kop jicama sap
- *ongeveer 1 geschild, fijngehakt jicama
- 1/2 zoete, rijpe peer
- *Ik heb een Bosc-peer gebruikt
- 2 middelgrote wortels
- *ongeveer 15 cm lang en dun en het soort met de steel
- 1 theelepel rauwe gember
- Peper ernaar boven op verzoek
- Schil de jicama, pers zoveel mogelijk uit tot je ongeveer 3/4 kopje hebt.
- Pers 1/2 peer, 2 middelgrote wortelen en de gember uit.
Roer en serveer het sap.
Het sap heeft een zeer unieke smaak - droog en aards met een vleugje zoetheid van de peer en wortelen.
Ik heb er wat cayennepeper overheen gestrooid voor extra pit.
http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/02/diet-juices-cantaloupe-ginger-cucumber.html

PEER - BESSEN SAP RECEPT
- 2 rijpe peren
- 2 kopjes spinazie of babyspinazie
- 1 kop bosbessen
Snijd de peer in stukken en doe alles in de Optimum 400 sapcentrifuge.

WORTEL - SINAASAPPELOCHTEND SAP
- 450g biologische wortelen
- 6 Valencia sinaasappels, geschild
- 1x 2,5 cm stuk verse gember, geschild
- 118ml kokosmelk
- 1 schijfje sinaasappel, optioneel als garnering
Was alles af. Hak de ingrediënten fijn en pers ze uit. Giet alles in een kleine kan en zeef het indien je het vruchtvlees wilt verwijderen.
Voeg de kokosmelk toe en roer.
http://www.mnn.com/food/recipes/stories/5-healthy-juicing-recipes-to-refresh-your-routine

WATERMELOEN - AGUA FRESCA
- 3 kopjes pitloze watermeloen, fijngehakt
- 1/2 Engelse komkommer, in stukjes gesneden
- Sap van een halve limoen
- 1 theelepel biologische suiker
- 1 kopje gefilterd water
- 1 theelepel citroenkruiden (optioneel)
- een handvol munt, fijngehakt
- 1 schijfje komkommer, optioneel als garnering
Spoel alles af, hak de ingrediënten fijn en pers ze uit. Giet het sap in een kleine kan en giet het door een zeef als je het vruchtvlees wilt verwijderen.
Meng alles met de overige ingrediënten. Roer door en zet het sap in de Koelkast. Laat het daar ongeveer 1 uur staan tot het koud is. Serveer het sap nu over ijs.
http://www.mnn.com/food/recipes/stories/5-healthy-juicing-recipes-to-refresh-your-routine

ANANAS EN CITROEN
- "1/2 Ananas"
- 3 mandarijnen, geschild
- Sap van een halve limoen
- 1 kopje gefilterd water
Spoel alles af, hak de ingrediënten fijn en pers ze uit. Giet het sap in een kleine kan en giet het door een zeef als je het vruchtvlees wilt verwijderen. Voeg nu het limoensap en het water toe. Roer alles door en serveer het sap over ijs.
http://www.mnn.com/food/recipes/stories/5-healthy-juicing-recipes-to-refresh-your-routine

JICAMA PEER SAP
- 2 kopjes jicama, geschild en in stukjes gesneden
- 2 biologische wortels, gewassen
- 1 rijpe Bosc-peer, gewassen
- 1 citroen, geschild
- 1 takje munt, optioneel als garnering
Spoel alles af. Halveer de jicama en verwijder de schil met een dunschiller.
Pers de jicama samen met de wortels, de peer en de citroen. Giet het sap in een kleine kan en giet het door een zeef als je het vruchtvlees wilt verwijderen.
http://www.mnn.com/food/recipes/stories/5-healthy-juicing-recipes-to-refresh-your-routine

ANANAS PFEFFERMINZ LIEBES SAP
- 4 kleine wortels
- 1 appel
- 1 Sinaasappel
- 4-5 ananasschijven
- een handvol verse muntblaadjes
- 1/2 komkommer
Snijd, hak en schil indien nodig voordat je gaat persen.
Wees bereid om overweldigd te worden (net als je smaakpapillen).

KOOL-REINIGINGS-SAP
- 1 Meyer-citroen
- ½ kop ananas
- 1 bos kool
- 1 bos peterselie
- Komkommer
- 5 cm gemberwortel
- 1 ½ appels
- 21 g munt
- 50 ml appelciderazijn (Braggs is een geweldig merk)
- 1/8 TL niet verhit, rauw zeezout
- 1 EL aloësap
* Alles biologisch. Dat is heel belangrijk, omdat we hier geen geconcentreerd pesticidensap willen drinken. Pers alle ingrediënten.
Voeg dan de appelciderazijn, de aloë en het zeezout toe. U kunt op laag stand in een blender mixen, of gewoon met een lepel roeren.

LEVEN OP AARDE - GROEN SAP
- 2 groene appels
- 1 citroen, geschild
- 2,5 cm stuk gember
- 1 1/2 grote Engelse komkommer
- 2-3 broccoli-stelen
- Een handvol overgebleven boerenkoolstelen
Was de ingrediënten en bereid ze voor. Sap de bovengenoemde ingrediënten met behulp van de Optimum 400. Serveer het sap direct, maar neem de tijd om het langzaam te drinken en volledig te 'kauwen' zodat alle voedingsstoffen volledig kunnen worden opgenomen.

LIEFDESTRANK
- "1/2 Ananas"
- 1/2 middelgrote biet
- 1 wortel
- 1 kop aardbeien
- Water, zoveel als nodig is

KRISTINA'S GEHEIME SAP VOOR EEN STRALENDE ZIEL
- 5-7 Honeycrisp- of Pink Lady-appels
- Sap van 2-3 citroenen of limoenen
- 5-6 stengels selderij
- 1 komkommer
- 1 halve kop romanesco
- 1 halve kool
Doe alle ingrediënten in een Optimum 400 sapcentrifuge en begin te kijken hoe je ziel straalt! :) Geniet ervan en verspreid knuffels!

WILD GEKRUIDE PAARDENBLOEM-BESSEN-GELUKSSAP
- 2 koppen aardbeien
- 1 kop paardenbloembladeren of indien nodig iets meer
- 1 kop frambozen
- 1 kleine chili zonder zaden en vliezen (meer of minder afhankelijk van de scherpte) *optioneel
- afhankelijk van de rijpheid en zoetheid van je bessen, 10-20 druppels alcoholvrije vloeibare stevia toevoegen *optioneel
Verwerk alle ingrediënten in je Optimum 400 sapcentrifuge
Zoet indien nodig met vloeibare stevia, afhankelijk van de zoetkracht van je fruit.
Geeft een glas van 230 ml.
Je zou wat crushed ijs kunnen toevoegen voor een gezond zomerdessert. Maar ik vind hem zo het lekkerst. MJAMM!

DE CITROEN-GEMBER-EXPLOSIE
- 1 halve kop romanesco
- Italiaanse peterselie
- 3-4 koolbladeren
- 3-4 stengels selderij
- 1 komkommer
- Sap van 2-3 citroenen
- 1 bos koriander
- 1 groot stuk gember
Doe alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge en verwerk ze tot een romig resultaat. Drink en geniet!

WORTEL-KOOLRABI-SAPPEN
- 6 wortelen, geschrobd
- 2 kleine of 1 grote koolrabi, geschrobd en geschild
- Snijd alles in stukjes die in de sapcentrifuge-tuit passen.
Doe alle ingrediënten in de Optimum 400 sapcentrifuge, waarbij u de ingrediënten afwisselend toevoegt.
Zeef het indien gewenst door een fijne zeef om het schuim te verwijderen.
Giet het sap in met ijs gevulde glazen en serveer direct.
http://gourmandeinthekitchen.com/2013/raw-vegetable-juice-recipes/

GEWRICHTS-ONTZETTINGS-SAP
- Ongeveer 1 kop of 1/8 verse ananas, geschild, ontpit, in grote stukken gesneden en gekoeld
- Ongeveer 1 kop of ½ middelgrote peer, ongeschild, in grote stukken gesneden en gekoeld
- 2 koppen (aangerand) spinazie met stelen, gekoeld
- 1 bos verse gladde peterselie met stelen, gekoeld
- ½ middelgrote wortel, geschild en gekoeld
- 1/4 kop vers geperst grapefruitsap (van ½ kleine grapefruit), gekoeld
Verwerk ananas, peer, spinazie, peterselie en wortel in uw Optimum 400 sapcentrifuge, schep indien nodig het schuim af. Roer het grapefruitsap erdoor, koel naar wens en serveer.
Het sap wordt het beste direct geserveerd, maar het blijft tot twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdichte container.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/joint-relief-juice-242944

DE BESTE GROENE SAP
- 5 grote koolbladeren, zonder nerven, grof gehakt
- 1 citroen, zonder schil en wit vel
- 1 grote appel, grof gehakt
- Een stuk verse gember van 2,5 cm
- 1 takje verse munt
Doe alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge. U kunt ook alle ingrediënten hakken, ze met 120 ml water in een krachtige blender doen, het mengsel door een fijne zeef gieten en direct drinken.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/sep/07/gwyneth-paltrow-juice-recipes

ERWTENSCHEUTEN- EN SPINAZIESAP
- 56 g erwtenscheuten
- 85 g babyspinazie
- 1 kleine handvol peterselieblaadjes
- 4 selderijstengels
- 1 grote citroen, geschild en zonder pitten
- ¼ van een grote groene appel, zonder klokhuis
Hak alles in stukjes die in de tuit van de Optimum 400 sapcentrifuge passen.
Pers alle ingrediënten door de sapcentrifuge en wissel harde en zachte ingrediënten af.
Zeef het sap om het schuim te verwijderen, indien gewenst.
Giet het sap in met ijs gevulde glazen en serveer direct.
http://gourmandeinthekitchen.com/2013/raw-vegetable-juice-recipes/

KOMKOMMER-, BASILICUM- EN LIMOENSAP
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 komkommer, in de lengte gehalveerd
- ½ limoen, zonder schil en wit vel
- 1 appel, in partjes gesneden
Begin met de basilicum en pers alles in een glas. Als alternatief kunt u alle ingrediënten hakken, ze met 120 ml water in een krachtige blender doen, het mengsel vervolgens door een fijne zeef in een glas gieten. Roer goed door en drink het meteen op.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/sep/07/gwyneth-paltrow-juice-recipes

GROENE KRACHT-SAP
- 1 handvol snijbiet, kool, spinazie of een combinatie daarvan
- 1 Peer
- 1 kop aardbeien
- ½ citroen, ongeschild
- 1 appel, in stukjes gesneden
Pers eerst de bladgroenten, gevolgd door de peer, de aardbeien, de citroen en de appel.

ABC-SAP
- 2 appels
- 1 (rode) biet
- 2 wortels (Carrots)
Doe ze in uw Optimum 400 sapcentrifuge!

RAWE VEGANISTISCHE APPEL-SELDERIJ-WORTEL-RODE-BIETEN-SAP
- 3 middelgrote appels, geschild (indien niet biologisch)
- 1 grote rode biet, geschild en indien nodig in stukken gesneden
- 8 grote stengels selderij (zonder bladeren)
- 3 middelgrote wortels, geschild (indien niet biologisch)
Bereid de groenten voor, schil de appels indien gewenst. Laat alles door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen en serveer direct.
http://lowfatveganchef.com/raw-vegan-antioxidant-rich-apple-celery-carrot-beet-juice/

WORTEL-SPINAZIE-GEMBER-SAP
- Vier (4) wortels
- Een handvol spinazie
- Een duimgrote stuk gember
Geeft een heerlijke sap!
http://www.yourdailyvegan.com/2011/05/25/get-pumped-with-these-vegan-juice-recipes/

WORTEL-PEER-SINAASAPPEL
- 2 wortels
- 1 Peer
- 1 Sinaasappel
Pers de wortels en de peer in de sapcentrifuge. Pers de sinaasappel met een traditionele, niet-elektrische sapcentrifuge, tenzij uw blender citrusvruchten kan verwerken. Meng alles goed door elkaar.

MANGO-ANANAS-KOOL
- 1-2 kopjes los verpakte gesneden kool, zonder ribben (ongeveer 3-4 bladeren)
- "1 Mango"
- 1 kop gehakte verse ananas
Schil en hak de mango voordat je hem sap uit perst. Pers alle ingrediënten, beginnend met de kool. De ananas en mango geven een superzoet sap dat door de kool enigszins geneutraliseerd wordt (en dat bovendien grote hoeveelheden vitamine A, C en K toevoegt). Geeft een portie van 230 ml.

GEWOGEN GROEN SAP
- 1/2 kop vers komkommersap van ongeveer 1 middelgrote komkommer
- 3 eetlepels verse koolsap van ongeveer 4 middelgrote koolbladeren
- 1 eetlepel plus 1 theelepel verse koriandersap van ongeveer 1 volle kop korianderblaadjes en -stelen
- 1/2 kop vers appelsap van ongeveer 1 grote appel, ontpit en in vieren
- 1 eetlepel vers gembersap van een stuk gember van ongeveer 3,5 cm
- 1 eetlepel plus 2 theelepels vers limoensap van 1 tot 2 limoenen, geschild
- 1/2 kop vers selderijsap van ongeveer 3 middelgrote selderijstengels
Roer de sappen goed door elkaar, verdeel over twee glazen en serveer direct.

WILDE GROENE SAP
- "1/2 Ananas"
- 4 stengels bleekselderij
- 1-2 komkommers
- 3-4 bladeren snijbiet
- Handvol wilde bladgroenten (malve en paardenbloem), of verse peterselie als je dat liever hebt
- Klein schijfje gember
Schil de ananas en alle niet-biologische ingrediënten. Sap eruit persen en genieten!

- Purper passie-sap
- 2 koppen rode druiven
- 1 kop bosbessen
- 1/2 (paarse) rode kool
- 4 selderijstengels
- 230 ml bruiswater (of gefilterd water)
Was het fruit en de groenten. Pers ze door de sapcentrifuge. Voeg bruiswater toe aan uw sapkan en giet het in twee decoratieve en romantische glazen. Geeft 690 ml.
http://myjuicecleanse.com/juicer-recipes/purple-passion-juice-recipe/

APPEL-WORTEL-GEMBER-CITROEN-SAP
- 2 appels
- 5 wortels
- 2,5 cm plakje gember
- 1/4 citroen, geschild
- Snijd de ingrediënten klein zodat ze in uw Optimum 400 sapcentrifuge passen en sap ze.
Geniet dagelijks van dit sap als preventieve maatregel voor uw gezondheid.
http://myjuicecleanse.com/juicer-recipes/juice-recipes/immune-boosting-juice-recipe/

ZOETE BROCCOLI-SAP
- 1 stronk broccoli
- 3 stengels bleekselderij
- 2 sinaasappels, geschild
- 1/2 gemberwortel
Was en bereid alle ingrediënten voor. Doe ze door uw Optimum 400 sapcentrifuge en giet ze in een glas, met ijs als u dat liever heeft.
http://myjuicecleanse.com/benefits-of-juicing/benefits-of-broccoli-juice/

ONTGIFTINGSSAP
- 1 komkommer
- 1 kool, inclusief de stelen
- 1 citroen, inclusief de schil
- 2 handvol spinazie
- 1 groene appel
- 1 peer (of een andere appel)
- 3 wortels
- "2 Tomaten"
- 4 selderijstengels
VOEG VOOR EEN GROTE EPISCHE SAP toe VOOR CELVOEDING en gewichtsverlies, evenals voor een heldere huid, ENERGIE, een goed GEVOEL en directe stemmingsverbetering ALLES DOOR UW OPTIMUM 400 SAPCENTRIFUGE!

PERFECT RECEPT VOOR EEN GROEN SAP
- 3 biologische stengels bleekselderij
- 1 Libanese komkommer (geschild als deze niet biologisch is)
- 2 koolstelen
- ¼ venkelknol
- 1 citroen, geschild
- 1 groene appel (geschild als deze niet biologisch is)
- 1/2 plakje gember, geschild
Doe alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge. Zeef ze door uw zeef om achtergebleven vruchtvlees te verwijderen. Drink direct, maar nip langzaam en geniet!

GROENE SAP
- 1 kleine komkommer
- 1 groene appel
- 3 stengels bleekselderij
- 1 citroen met schil
- Een handvol kool
- Een handvol spinazie
- Een handvol peterselie
Doe alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge en SAP ZE UIT!

RADIKOHLS BIO-RODE-BIETENSAPRECEPT
- 6 wortelen
- 4 appels (gebruik een zoete appel)
- 4 selderijstengels
- 2 middelgrote rauwe bietenbollen, geschild
- 1 citroen
- 2,5 cm gemberwortel
Pers alle ingrediënten, serveer dan.
http://thetastytomato.com/2013/02/radical-red-organic-beet-juice-recipe/

ZITRAPFEL-SAP
Dit sap is zo verfrissend, een geweldige alkaliseerder.
- 1 biologische citroen
- 2 biologische appels
- 2 biologische selderijstengels
- 3 paarse biologische wortelen
- Handvol biologische kropsla/sla-mix
Pers alles samen.

REINIGINGSMACHINE" GROENE OCHTEND-CLEANSE-SAP
- 1 groene appel
- 2-3 handvol spinazie of kool
- Halve citroen (zonder gele schil)
- 5 cm stuk kliswortel
- 1,2 cm gemberwortel (ongeschild)
Verwerk alles in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd consumeren. Geeft verdund een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/clean_machine_morning_cleansing_green_juice/

RHAPSODIE IN ROT" MIDDAGSCLEANSE-SAP
- 1 groene appel
- 1 halve grote Engelse komkommer
- 1 halve middelgrote rode biet bol
- 1,2 cm stuk gember (optioneel)
Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als je niet vast, kun je dit sap ongezeefd drinken. Geeft een glas van 460 ml.
*Rode biet kleurt alles in je lichaam roze. Wees niet verrast als alles roze of rood 'uitkomt'. Het betekent dat de rode biet werkt!
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/raw_rhapsody_in_red_midday_cleansing_juice/

ALKALISCHE EXTASE” GROEN AVONDREINIGINGSSAP
- 1 kop spinazie of boerenkool
- ½ komkommer
- 2 stengels selderij, inclusief de bladeren
- 2 wortels
- 1/2 groene appel
- 5 cm kliswortel
Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd drinken. Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/alkaline_ecstasy_green_cleansing_juice/

CUBANO” ANANAS-OCHTENDREINIGINGSSAP
- Een kwart ananas
- Halve komkommer
- Halve citroen (zonder gele schil)
- 6-8 takjes munt (optioneel)
Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd drinken. Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/el_cubano_pineapple_cleansing_juice/

PLANTAARDIGE MAGNETISME” MIDDAG-WORTELMOES-REINIGINGSSAP
- 4 Wortelen
- 1 kop geschild muskuspompoen
- Halve komkommer
Optioneel:
- 1,2 cm stuk gember
- een beetje kaneel
- Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd drinken. Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/vegetable_magnetism_midday_carrot_squash_cleansing_juice/

RAUWE “ROEMRIJKE GROENE” AVONDREINIGINGSSAP
- Handvol broccoli
- 3 grote Romanesco-bladeren
- Handvol koriander
- Halve limoen (zonder groene schil)
- 1 volle kop verse spinazieblaadjes
- 1 appel
- Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd drinken. Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/raw_glorious_greens_evening_cleansing_juice/

REINIGINGSSAP “KOELE KOMKOMMER” VOOR DE OCHTEND
- 1 hele komkommer
- 1 groene appel
- ½ citroen (zonder gele schil)
- Handvol koriander
- Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd consumeren.
Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/morning_cucumber_cool_cleansing_juice/

RAUW GROEN MIDDAG-REINIGINGSSAP “RASENAUSSCHNITT”
- Halve komkommer
- Handvol peterselie
- 2 handvol kool of spinazie
- 1 groene appel
- Halve citroen (zonder gele schil)
- Verwerk alle ingrediënten in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
- Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE-WINTER-REINIGING, zeef het dan en verdun het voor de helft met gefilterd water.
- Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd consumeren.
- Geeft een glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/raw_lawn_clippings_midday_green_cleansing_juice/

ANANAS-KOMKOMMER-MUNT-SAP
- 1/2 rijpe ananas
- 2 komkommers
- 1 bos munt
- Laat alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen en geniet ervan!

"GREENBAY"
- 5 sinaasappels (denk eraan de sinaasappels te schillen voor het persen, anders wordt het sap bitter)
- Sap van ½ bos peterselie
- Laat de sinaasappels door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen en zet het apart. Sap de peterselie apart. Giet uw peterseliesap langzaam over het sinaasappelsap om zo twee lagen te vormen.
Let op: u wilt dit sap waarschijnlijk mengen voordat u het drinkt, tenzij u de smaak van directe peterseliesap lekker vindt!!

ZOETE RUBIJN
- 1 kleine druivenrank
- 1 komkommer
- 1 appel
- 1 citroen
- 1 bos regenboogsnijbiet
- 1/2 bos peterselie
- 4 stengels bleekselderij
- 1 middelgrote rode biet
- Habanero- of Jalapeno-chilipoeder (optioneel, maar ik hou van de pittigheid in dit sap!)
Laat alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen en geniet ervan!

GROENE MACHINE
- 3 komkommers
- 1 bos kool
- 1/2 bos peterselie
- 1 1/2 bos spinazie
- 1/2 bos snijbiet
- 1-2 citroenen of limoenen (geschild)
- Indien nodig Stevia (optioneel))
Laat alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen en geniet ervan!

"OH CLEMENTINE!"
- 5 geschaalde clementines
- 2 grote grapefruits
Laat alle ingrediënten door uw Optimum 400 sapcentrifuge lopen. Eet smakelijk!

EENVOUDIGE GROENE SAP
- 1 klein bosje boerenkool (ongeveer 4 grote stronken; ik gebruik Dino-kool)
- 1 grote appel of 1 grote peer, in stukken gesneden (zonder het kleine klokhuis met de zaden)
- ½ citroen of limoen (schil de gele schil van de citroen af, tenzij het een Meyer-citroen of een andere milde citroen is; ik schil de limoen niet)
Doe het voorbereide fruit en de groenten in porties in uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Voeg een of twee ijsblokjes toe als u het wat gekoeld wilt, en geniet van het resultaat!
http://comfybelly.com/2013/01/simple-green-juice/#.UoXMaByQYTk

KERS-, APPEL- & PERENSAP-EXPLOSIE
- 1 middelgrote appel
- 2 middelgrote zachte peren
- ½ kop ontpitte kersen
Meng appel, peren en kersen in uw Optimum 400 sapcentrifuge; schenk het sap in en verdun het indien gewenst met mineraalwater. Garneer het voor het serveren met verse kersen, indien gewenst. Bewaar het tot 2 dagen in de koelkast (voor het serveren schudden).

TROPISCHE AFGEVING
- ½ rode biet bol
- 2 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- ½ komkommer
- 2,4 cm gember
- 1 handvol peterselie
- 2 plakjes ananas
Was al het fruit en de groenten en doe ze in je Optimum 400 sapcentrifuge.

GROENE ENERGIZER BUNNY
- 2 appels
- ½ komkommer
- ½ citroen (geschild)
- ½ kop kool
- ½ kop spinazie
- ¼ bos selderij
- ¼ venkelknol
- 1 cm stuk gember
- ¼ stronk Romanesco
Pers alle ingrediënten in de Optimum 400 sapcentrifuge. Roer om te mengen.

ZOETE & GROENE SAP
- 3 Peren/Appels
- "¼ Ananas"
- 1 bos spinazie
- 4 Koolbladeren
- 4 Wortelen
- 1 Radijs
- 2,4 – 4,8 cm gember
Was alle ingrediënten grondig.
Pers eerst het bladgroen, omdat dit meestal wat dichter is.

KERSENSAP
- 2 kopjes biologische kersen
- Trouwens: je kunt voor extra voedingsstoffen een handvol babyspinazie aan het mengsel toevoegen.
Doe ze gewoon in een blender en mix ze, of laat ze door de sapcentrifuge lopen. Serveer op crushed ice.
Je kunt voor een geweldig effect een paar hele kersen in het glas doen!

ZONSONDERGANGS-SAPRECEPT
- 1 grote zoete aardappel
- 1 middelgrote wortel
- 1 rode paprika
- 2 grote rode bietballen
- 2 Golden Delicious-appels
- 1 sinaasappel, optioneel
Was het hele fruit en de groenten goed, pers ze dan in uw Optimum 400 sapcentrifuge. Giet het sap over ijs en geniet ervan!

IK HOU VAN MEZELF - SAP
- ½ - 1 biologische ananas
- 3 biologische sinaasappels
- 3,5 cm stuk gember
- IJsblokjes om te serveren
Pers ananas, gember en sinaasappels, serveer op ijs.

NIERREINIGING (SAPCENTRIFUGE-RECEPT)
- 4 takjes peterselie
- 1 komkommer
- 3-4 stengels biologische selderij (met of zonder blad(eren))
- ½ citroen
- Pers alle ingrediënten door de Optimum 400 sapcentrifuge.
http://thehealthyhappywife.blogspot.com/2012/01/this-juice-is-excellent-detoxifier.html

PETERSIELEN-LIMONADE “ALLERGIEËN VERDRIJVER” - ALKALISCH GROEN SAP
- 1 bos/ 2 kopjes gladde continentale peterselie
- 1 middelgrote komkommer
- 1 - 2 middelgrote citroenen, geschild
- 1 groene appel
- 1 stuk gember (optioneel)
- 5 druppels Nu Naturals Alcoholvrije Citroen Stevia OF 1 tl rauwe INHEEMSE honing, als u niet veganistisch bent (zie opmerking in de post)
- Verwerk alle ingrediënten behalve de stevia met uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Zeef en breng op smaak. Misschien wilt u meer appel, stevia of rauwe inheemse honing toevoegen.
Verdun dit sap een beetje met gefilterd water, omdat het erg sterk is.
Geeft ca. 460 ml voor één persoon. Drink de hele hoeveelheid voor het beste effect.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/parsley_lemonade_allergies_be_gone_alkaline_green_juice/

GEGROET, KOOL
Dit moet mijn absolute favoriete sap zijn... probeer het
- 2 bladeren biologische kool
- 4 biologische sapappels
- 1 biologische citroen, zonder schil
- 4 biologische sapwortels
- 1 kleine gemberknol
- 3 stengels biologische selderij
Sap met uw Optimum 400 sapcentrifuge en geniet van het goddelijke, oftewel: 'Gegroet, kool'.

RAUW “VLOEIBARE ZONNESCHIJN“ REINIGINGSSAP VOOR DE OCHTEND
- 1 kopje (ongeveer een handvol) aardbeien
- 2 wortels
- 1 groene appel
- 1 halve romanesco
- ½ of 1 hele citroen (zonder gele schil)
Verwerk alles met uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Als u dit sap gebruikt als onderdeel van de 3-DAAGSE WINTERREINIGING, zeef en verdun het dan voor de helft met gefilterd water.
Als u niet vast, kunt u dit sap ongezeefd consumeren.
Geeft een verdund glas van 460 ml.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/raw_liquid_sunshine_cleansing_juice/

ONTSTEKINGSWERENDE JONGE EN RAUWE KURKUMA-COCKTAIL-SAP
- 1 stuk geelwortel (of 1-2 tl gemalen kurkumapoeder)
- 1 hele komkommer
- 2 stengels selderij
- 2,5 cm gemberwortel
- 1 geschild citroen
Verwerk alle ingrediënten met uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Geniet ervan gezeefd of ongezeefd. Wat u ook verkiest.
U kunt ook 30 ml geperste kurkuma mengen met 1 kop rauw kokoswater. Dit fungeert als een "drager" en levert meer voedingsstoffen aan de cellen.
Drink beide versies van het kurkuma-mengsel direct, u kunt het meerdere keren per dag genieten.
* Let op, als u nieuw bent met sapcentrifugeren of verse wortels, heeft kurkuma een sterk reinigende werking en moet u mogelijk vaker naar het toilet, maar dat is normaal.
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/young_and_raws_anti_inflammatory_turmeric_cocktail_juice/

DETOXINISTA'S IMMUNITEITSVERSTERKENDE WORTEL-GEMBER SAP MET EEN TWIST
- 5 grote wortels
- 1 romanescohart
- 2 clementines, geschild
- ½ citroen, geschild
- 2,5 cm verse gemberwortel
Verwerk alle ingrediënten met uw Optimum 400 sapcentrifuge.
Geniet ervan gezeefd of ongezeefd. Wat u ook verkiest.

"'PARASIETENVERDRIJVENDE' REINIGINGSSAP VAN RAUWE APPEL-PERSIMMONS"
- 2 Persimmons
- 1 grote appel
Verwerk alle ingrediënten met uw Optimum 400 sapcentrifuge.
U kunt deze sap voor maximale werking ongezeefd drinken. Maar u kunt hem ook zeven als u dat liever heeft.
1 portie.